top of page
juliusmeinllogo.JPG

Viyana ve ötesinden kahve

Aroma, renk, çeşitlilik: Bunlar yüzyıllardır var olan geleneksel kahve tariflerinin özellikleridir. Bu kahve türlerinin çoğuna ünlü yazarlar, besteciler ve aristokratların isimleri verilmiştir. Bugün de yaratıldıkları gün kadar lezzetlidirler.

 

Espresso

  • 7-10 gram taze çekilmiş kahve

  • Tamping ağırlığı 15-20 kg

  • 20-30 saniyelik ekstraksiyon süresi ile 30 ml kahve (krema dahil) elde edilebilir.
     

Altın rengi, hafif mermerimsi kremayı gösterecek şekilde küçük, sivri bir fincanda servis edin.

 

espresso-tinified.png
JM_premium-cup_Espresso.png

The "Schwarzer"

​Küçük veya büyük bir "Schwarzer" tek veya çift espressodur. 7/14 gram kahve ve 3/6 cl sudan yapılır. Hazırlanma süresi 20-30 saniyedir.

The "Brauner"

Küçük veya büyük "Brauner", yanında küçük bir kahve kreması ile servis edilen tek veya çift espressodur; böylece espressoyu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 

JM_premium-cup_Brauner.png
JM_premium-cup_Verlangerter.png

The Verlängerter
(Café Americano)

Kahveye sıcak su eklenerek büyük bir fincanda servis edilen küçük bir fincan espresso veya yanında küçük bir krema. Sütlü veya sütsüz servis edilebilir.

 

The Melange (Viennese Melange)

Bu tipik bir Viyana kahve spesiyalitesidir. Büyük bir fincanda servis edilen küçük bir espressonun yarı buharlı sütle doldurulması ve üstüne süt köpüğü eklenmesiyle oluşur.

JM_premium-cup_Melange.png
JM_glass_LatteMachiato.png

Kaffee verkehrt
(Latte Macchiato)

“Verkehrt” ters anlamına gelir ve bunun nedeni bu yumuşak içeceğin kahveden daha fazla süt içermesidir. Uzun bir bardağa 1/3 sıcak süt ve 1/3 süt köpüğü dökün ve bir shot espresso ekleyin. rengi, hafif mermerimsi kremayı gösterecek şekilde küçük, sivri bir fincanda servis edin.

 

The Franziskaner (Franciscan Monk)

Melange'a benzer, ancak süt köpüğünün yerine geçen çırpılmış krema hariç. Büyük bir kahve fincanında (1/3 kahve, 1/3 süt, 1/3 çırpılmış krema) ılık süt ve bir kapak çırpılmış krema ile tek bir espresso servis edin.

JM_premium-cup_Franziskaner.png
JM_premium-cup_Mozart-tinified.png

The Mozart Café

Dünyaca ünlü bestecinin adını taşıyan bu içecek, bir kapak krema ile servis edilen ve yanında 2cl şeri brendisi bulunan bir çift espressodur.

 

Maria Theresia

Viyana kahvehanelerinde klasik bir ikram. Bu kahve spesiyalitesi bir Habsburg hükümdarının adını taşır. Temeli, portakal liköründen gelen portakal notalarına sahip bir çift espressodur. Üzerine çırpılmış krema ekleyin ve portakal kabuğu rendesi serpin. İçeceğinizi tatlandırmak isterseniz isteğe bağlı olarak şeker servis edilir.

 

JM_premium-cup_MariaTheresia-tinified.png
CB-Viennese-Ice-Coffee-2-tinified.jpg

The Wiener Eiskaffee
(Viennese Iced Coffee)

2 top vanilyalı dondurma, soğuk süt, 2 espresso ile yapılır. Dondurmayı soğuk sütle kaplayın ve üzerine 2 espresso dökün. Pipet ve uzun kaşıkla servis edin.

Julius Meinl Cold Brew'dan da hazırlanabilir. 2 top Vanilyalı dondurma hazırlayın, üzerine 150 ml Cold Brew dökün ve üzerine krem ​​şanti ekleyin.

 

© 2025 by Michetta - iyurudu

bottom of page